Vítejte na www.halberstat.cz

FINTA pro EXPEDICE

Kód: 0802
Neohodnoceno
Značka: ORIGIN SOFT
36 300 Kč 30 000 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks)

Jedná se o plnohodnotnou verzi pokladní aplikace pro řízení EXPEDICE modifikovanou pro fungování jakéhokoliv expedice Masa a uzenin, Ovoce a zeleniny, Textilu a dalších provozů.

Ve kterých se přijímají objednávky zboží od zákazníků. Smyslem expedice je jejich řazení podle odběratelů a jejich určených závozů a tras.

Rozšířenou o skladové hospodářství Příjem - Výdej, Inventury, evidence skladu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

expediční systémy

 

 
EXPEDIČNÍ - VÝROBNÍ a VELKOOBCHODNÍ společnosti s váženými výrobky s EAN128
Software FINTA EXPEDICE je díky své vysoké variabilitě, jednoduchosti ovládání, propracovaným funkcím, podpoře EAN 8, 13 a 128, komunikaci s obchodními i průmyslovými vahami a propojení  s celou řadou skladových a informačních systémů, velmi často používán v masném, potravinářském i těžkém průmyslu k expedici, příjmu a etiketování vážených výrobků a produktů a označování expedičních obalů a přepravek. 
 


Charakteristické funkce FINTA EXPEDICE jsou:
  • vysoká škálovatelnost a otevřenost systému
  • expedice i příjem na základě objednávky i bez ní
  • vytváření, editace a tisk produktové, přepravkové i paletové etikety s čárovým kódem
  • rozdělení objednávek na zařízení dle typu produktu, expedice, trasy …

 
 
 
 
Provozy, ve kterých je software FINTA EXPEDICE nasazen, jsou výrobny a velkoobchody masa a uzenin, sýrů a mléčných výrobků a dalších vážených komodit, s požadavkem na řízení expedice, výroby, nákupu a toku produktů, evidenci šarží a označení produktu, jeho obalu včetně a přepravek a palet etiketou s váhou a čárovým kódem.


FINTA je implementační software což znamená, že ji nelze zakoupit jako „krabici“ a uživatelsky si ji přizpůsobit. Optimální rozložení ovládacích prvků na monitoru obsluhy, nastavení formátu, barev, velikosti prvků a celkového grafického zobrazení, použití typu tlačítek a zobrazovačů, vytvoření oprávnění přístupu, maker funkcí a zejména celkové nastavení funkčnosti se nazývá implementací, kterou provádí certifikovaný technik dle požadavků uživatele. Díky tomu je zajištěna odpovídající funkčnost systému a spokojenost zákazníka.  

Přehledy a statistiky jsou důležitým prvkem každého dobrého informačního systému. Finta obsahuje velké množství přehledových a statistických sestav, které je možné díky implementovanému editoru formulářů upravovat, doplňovat a exportovat do programů MS Excel, MS Word nebo Adobe Acrobat.


 

Popis systému


Ovládací plocha
Software FINTA EXPEDICE je plně optimalizován na dotykové monitory a nepředpokládá se jeho ovládání jiným způsobem. Základními prvky expediční plochy jsou:

  • zobrazovače vybrané položky, váhy, množství, obsluhy, zákazníka atd.
  • zobrazení vykrývaných položek, pohybů jejich vykrytí a sumárního počtu a váhy balíčku, kartonu a palety
  • tlačítka číselné klávesnice a funkční klávesy které slouží k obsluze programu
  • u přímé expedice bez objednávky také tlačítka skupin prodejních položek pod kterými jsou přímé položky na kterých je možné mimo cenu a číslo PLU zobrazit také obrázek položky. Jednotlivé skupiny je možné rozlišovat barvami či vkládat loga produktů


Hardware, průmyslové terminály a váhy

Vzhledem k umístnění systému převážně ve výrobních a expedičních provozech, k němu dodáváme  speciální hardware, průmyslové terminály PT17 s dotykovým 17“ monitorem pro obsluhu v nerezovém provedení s krytím IP-65 nebo IP-54, a průmyslové můstkové váhy. U méně zatížených provozů dodáváme místo terminálů standardní PC s dotykovým monitorem a obchodní nebo skladové váhy s komunikací.

Popis funkčnosti

Základními cíly nasazení sytému FINTA EXPEDICE je zautomatizování, zpřehlednění a podchycení expedicea skladového hospodářství výrobní nebo velkoobchodní společnosti. Výrobní společnosti se liší tokem produktů ve výrobě a způsobem expedice, v zásadě lze ale říci, že FINTA EXPEDICE funguje při expedici buď způsobem vykrývání přijatých objednávek nebo tzv. přímou expedicí bez nich, přičemž oba způsoby lze kombinovat. Mimo expediční část a objednávky obsahuje systém také skladové doklady příjemka a výdejka a funkce kompletu FINTA ETIKETOVÁNÍ.

Hlavní funkce systému FINTA EXPEDICE jsou:

  • vytvoření přijaté nebo vydané objednávky
  • expedice vykrýváním přijaté objednávky nebo přímá expedice bez objednávky, s volbou druhu expedičního dokladu mezi doklady dodací list vydaný, prodejka za hotové nebo faktura.
  • příjem materiálu a surovin vykrýváním vydané objednávky nebo přímý příjem bez objednávky
  • u větších provozů s více terminály a více druhy produktů (maso, uzeniny, drůbež) se využívá automatický rozpad objednaných produktů na příslušné terminály na základě přednastavení dle druhu produktu a následné dochází automaticky opět ke sloučení vykrytých položek do původní objednávky
  • u větších provozů s vedoucím směny se používá druhý řídící monitor vedoucího směny, ze kterého je řízena expedice, a na kterém lze mimo jiné přesouvat vykrývané objednávky nebo položky na jiné než určené terminály. Současně je na monitoru zobrazen stavu vykrytí objednávky a její rozpracovanost na konkrétním terminálu.
  • v rybníkářství se používá tzv. kumulovaná objednávka, která slouží ke kumulovanému naložení přepravních vozidel rybami a vážní lístky pro kontrolu expedice
  • rozvoz expedice je možné systému plánovat na základě trasování
  • systém umí pracovat také se šaržemi produktů a s čárovým kódem EAN 8, 13, 128, Code 39, 128  atd.
  • součástí systému jsou i funkce FINTA ETIKETOVÁNÍ pro označování produktů, přepravek a palet etiketami
  • speciální sestavou expedice je výkaz práce a produktivity expedientů, který slouží jako podklad pro vyplacení mezd



Sklad, skladové doklady a komunikace s externími software

FINTA EXPEDICE obsahuje také skladové doklady příjemka a výdejka, které umožňují spolu s účtenkou vést úplnou množstevní skladovou evidenci. Doklady ani interní sklad ovšem nepracují s nákupními cenami. Pole nákupní cena na kartě zásoby slouží pouze pro cenotvorbu. Součástí kompletu je také možnost provádět inventury skladových položek.

Pro plnou skladovou evidenci je nutné propojení FINTA EXPEDICE s některým ze skladových software jako jsou MONEY, POHODA, SB KOMPLET, FINANCE, MIPEL, PROSERVIS, ASAP, HACCP apod. s přímou nebo databázovou synchronizací číselníků přímým čtením a zápisem nebo přes soubory ve formátech DBF, TXT, XML, EDI apod. 

 

Používaný hardware


Hardware používaný v etiketovacích systémech:

  • průmyslové terminály PT-17 s držákem pro uchycení na zeď v krytí IP65 nebo IP54 nebo klasické PC s dotykovým monitorem
  • průmyslové váhy můstkové, nájezdové, nebo ve visu s vyhodnocovacímí jednotkami nebo obchodní či skladové váhy s komunikací
  • termo a termotransferové tiskárny
  • snímače čárového kódu